sunnuntai 19. elokuuta 2012

Party(Lite) on!

Jonakin heikkona hetkenä lupauduin emännöimään PartyLite -kutsuja. Tänään sitten oli se päivä, jolloin lupaus piti toteuttaa. Tarkoitti siis sitä, että viikonloppuillat meni siivotessa ja leipoessa. Aiemmin viikolla ehdin tekemään muutaman uuden tyynynkin:

 
Tyynyihin on käytetty äitin varastoista ja kirpparilta haalittuja pitsiliinoja, jotka ompelin sieltä täältä kiinni. Pohjakankaana on mukavan rouhea musta pellava. Ja koska tyylistä ei tingitä, niin etualalla loniva kissakin on sävy-sävyyn! :)

Tälle päivälle leivoin feta-kasvispiirakan lisäksi kaksi kakkua. Toinen oli jo entuudestaan hyväksi todettu ja toinen oli ensikertaa testissä. Ihan suositeltavia ohjeita kummatkin.


Vasemmanpuoleinen on testikakkuni, eli mansikka-rahkakakku brownies-pohjalla. Muuten tein noiden ohjeiden yhdistelmänä, mutta täytteeseen käytin 2 purkkia vaniljarahkaa, enkä lisännyt ollenkaan sokeria. Lisäksi tuolla 15 minuutin paistamisella pohja olisi ollut lähes taikinaa, joten tämä taisi olla uunissa tupla-ajan (tosin loppuajan foliolla peitettynä). Mansikat olivat jo vähän turhan pehmeitä tähän aikaan "kesästä", mutta muuten tykkäsin lopputuloksesta. Ja oli kyllä helppo tapa koristella kakku, kun teki sen näin väärinpäin.

Oikealla oli jo ennestään hyväksi todettu porkkanakakku. Päälliseen laitoin valkosuklaan seuraksi appelsiinituorejuustoa, muuten tämäkin taisi olla ohjeen mukaan. Koristeeksi spritsailin suklaaperhosia ja laitoin kesälomakakusta jääneitä liljoja (sokerimassaa, pastaväriä ja elintarviketussia...).

Nyt onkin sitten ihan kivan öllö olo, kun ei tässä kutsujen jälkeen jaksanut enää mitään ruokaa ruveta laittamaan, joten päivän ruokavalio koostui näistä. Ehkä siis lähden nyt kissaparan viereen makoilemaan. Se raukka kun joutui olemaan vieraita piilossa päiväpeiton alla ja uskalsi vasta vieraiden lähdettyä kömpiä esiin normaaleille päiväunilleen...